Välkommen till Ekemölla Sportfiske
Jag som driver anläggningen heter Johan Threms.
Jag har 40 års erfarenhet av fiske i allmänhet och flugfiske i synnerhet. Redan som 15-åring band jag min första fluga och byggde mitt första flugspö och jag delar gärna med mig av tips och erfarenheter. Vi ses vid sjökanten...

Vad är det vi erbjuder

Ett varierat och utmanande flugfiske i tre sjöar med absolut rent källvatten i en fantastisk natur med boende.

Anläggningen

I norra Skåne hittar ni Ekemölla, sportfiskeanläggningen med de rätta förutsättningarna för en lyckad upplevelse.

Vi har tre stugor för övernattning, samtliga i anslutning till anläggningen och intill sjöarna. Sjöarna ligger i ett fantastiskt naturskönt område, mitt i Snapphaneskogen där omgivningen skapar lugn och harmoni. Bli inte förvånad om du hör Hackspetten hacka på en 150 år gammal Ek eller när du ser Gladan som segelflyger över området spanande efter en Skogsmus. Du befinner dig nämligen mitt i en gammal skogs- och lantbruksbygd;
ett Natura 2000-område.

Vattnet i sjöarna pumpas in i rikligt flöde från naturliga källor, det har bra PH-värde (7,0) och är grundvatten som i flera hundra år silats genom olika gruslager, därför är vattnet så klart. I vårt mycket fina Put & Take vatten (fördelat på tre sjöar) lurar fin Regnbåge med en snittvikt runt 2 - 2,5 kg och en och annan bamse på över 7 kg. Med lite tur fångar du även en Öring. Chansen till fiskelycka är alltid god hos oss. Vi får fisk från 3 olika leverantörer och eftersträvar alltid fisk av högsta kvalitet med fina fenor.

Faciliteter

Vid anläggningen finns vindskydd, vattentoalett, miniugn med spisplattor, fiskrensskjul med rinnande vatten, frysbox, fiskrök och grillplats med bord och stolar för 20 personer.

Fiskarter

I Storsjön simmar Regnbågslax från ca 1,5 kg upp till 10 kg med en medelvikt på ca 2 - 2,5 kg. Då och då släpper vi några stora öringar som kan överraska.

I Lillsjön simmar även där Regnbågslax med en vikt på 1,5 - 4 kg.

I Ösjön vakar Regnbågslax på ca 1,5 - 7 kg och en och annan Öring på
1 - 3,5 kg.

Affärsidé

Att erbjuda ett flugfiske av högsta kvalité med boende i naturskön miljö.

Vårt mål

Genom att erbjuda ett bra fiske och upprätthålla god service med hög standard och personligt bemötande, så skapas en trevlig upplevelse med nöjda och återkommande gäster. Feedback ser vi som en form av utveckling. Ris och ros mottages tacksamt.