Tack för ett härligt 2015!

Vi vill passa på att tack för ett underbart 2015. Vi har haft mycket att göra och för det vill vi tacka våra fantastiska fiskare. Ni är alltid på gott humör, ni bjuder på er själva, tipsar varandra om fiskesätt och flugor och framför allt så hanterar ni fisk som ni sätter tillbaka på ett proffsigt sätt - TACK!

Under våren 2015 har vi flyttat ner två stugor till resten av anläggningen och det blev en markant skillnad, uthyrningen har ökat och folk trivs i våra fina stugor. Under hösten har vi också märkt att fler och fler har bokat våra kombierbjudanden om boende och fiske, det gläder oss att så många har upptäck den möjligheten.

Vi vill också tacka våra fiskeleverantörer som vi är otroligt stolta över! De lägger ner ett hästjobb och det är idag svårt att hitta så fin fisk. Ekemölla lägger större vikt vid fisk i toppkondition än på storleken. Vi tror nämligen att flugfiskare är trötta på fisk med dåliga fenor och som inte orkar att ge en fight. Resultatet av att ha bra leverantörer är att fisken på Ekemölla oftast tokrusar och hoppar flera gånger, backingen visar sig ofta och tafs under 0,18 kan vi inte rekommendera.

Vi sätter aldrig ut fisk som väger under 1,5 kg. Under hösten har medelvikten från den ena leverantören legat på ca. 2,4 kg och den andra leverantören på ca. 5 kg. Där har vi lyckats hitta en bra leverantör av stor fisk så vi fortsätter traditionen med att sätta ut en del troféer som väger upp emot 8-10 kg - det skall ju finnas en möjlighet att putsa sitt PB, eller hur.

Slutligen vill jag lyfta fram vårt mästerskap i torrfluga som vi hade i höstas. Det var en omtyckt tävling med bra deltagande. Grattis än en gång till Anton Engarås som gick vinnande ur striden, som i princip avgjordes den sista timmen. Givetvis skall vi göra om tävlingen 2016.

Som sagt, 2015 var ett härligt år...

Så GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla!
Johan Threms

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter