Höstfisket är här!

Nu har hösten kommit på riktigt. Naturen skiftar färg och nätterna kommer med minusgrader. Oktober och November bjuder på ett riktigt bra fiske fyllt med utmaningar, svårflirtad fisk och fisk som drar iväg linan ut på backingen.

Det märks på fisken att det går mot vinter - de är lite "förvirrade" och försiktiga eftersom de är vana vid ett välfyllt skafferi av insekter. Nappen är inte de där typiskt distinkta huggen utan mer försiktiga och därför är det lätt att tappa den. Och när den väl sitter där så tokhoppar den och drar iväg.

Det märks också på flugvalet att det inte är så enkelt. Det som fungerar på morgonen fungerar inte på eftermiddagen. Vi har märkt att fisken föredrar flugor av större storlek, t.ex Jättecaddis och flugor på krokstorlek 8. Men några klassiker går fortfarande hem - Streaking Caddy, Montana (röd/svart el. grön/svart), Super Puppa och Haröra.

Vi ses vid strandkanten. Skitfiske på er!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter